Tere armas külaline!
Oled sattunud lugema Saue küla MTÜ internetipäevikut. Siin saad tutvuda Saue küla ajalooga, meie küla inimestega, nende saavutuste ning tegemistega. Siia paneme üles ka külakoosolekute protokollid ning anname teada tulevatest külakoosolekutest ja –üritustest. Samuti toome teieni ajakirjanduses ilmunud artiklid meie küla kohta ning hoiame külarahvast kursis kõige sellega, mis seotud meie küla elu-oluga ning võib külaelanikele huvi pakkuda.
Saue küla MTÜ loodi 2007. aastal koondamaks Saku valla ääremail Saue (vahepealse nimega Kanama) külas elavaid inimesi.

Niisiis selguse huvides: alates 1. jaanuar 2014 ennistati külale SAUE nimi.



15 mai 2012

Tartu Mänguasjamuuseum avatud Saku Mõisas

19. mail kell 18-23 toimuval muuseumiööl on Tartu Mänguasjamuuseum avatud Saku Mõisas. 

Muuseumiööle tulijaid ootavad ees mängud, meisterdamistöötoad, erinäitus, õnneloos ja kinoseansid, kell 19 annavad kontserdi kohalikud laululapsed.
Saku Mõisa ja Tartu Mänguasjamuuseumi koostöös sündinud idee muuseumiöö üritus oma tavapärastest ruumidest välja viia on Eestis ainulaadne. Saku Mõisa müügi- ja turundusjuhi Kärt Radiku sõnutsi on mänguasjamuuseum Lõuna-Eesti üks populaarsemaid perega aja veetmise kohti, kuid paljud Tallinna ja Harjumaa lapsed pole sinna veel jõudnud.
"Muuseumiööl on hea võimalus tulla tutvuma mänguasjamuuseumi väljapaneku ja tegemistega kodu lähedal. Saku Mõis omalt poolt on palunud kõiki külastajaid tervitama Saku laululapsed ning mõisa keldris on avatud maitsvaid jäätisekokteile ja suupisteid pakkuv lastekohvik."
Tartu Mänguasjamuuseumi kompleks Tartus on muuseumiööl suletud, küll aga ootab muuseum kõiki külastajaid tasuta külla muuseumi sünnipäeval, 27. mail kell 11. Muuseumiinfo veebis www.mm.ee.

Kommentaare ei ole: