Tere armas külaline!
Oled sattunud lugema Saue küla MTÜ internetipäevikut. Siin saad tutvuda Saue küla ajalooga, meie küla inimestega, nende saavutuste ning tegemistega. Siia paneme üles ka külakoosolekute protokollid ning anname teada tulevatest külakoosolekutest ja –üritustest. Samuti toome teieni ajakirjanduses ilmunud artiklid meie küla kohta ning hoiame külarahvast kursis kõige sellega, mis seotud meie küla elu-oluga ning võib külaelanikele huvi pakkuda.
Saue küla MTÜ loodi 2007. aastal koondamaks Saku valla ääremail Saue (vahepealse nimega Kanama) külas elavaid inimesi.

Niisiis selguse huvides: alates 1. jaanuar 2014 ennistati külale SAUE nimi.



20 aprill 2016

Raamat Saue piirkonna ja meie küla ajaloost

Hea külarahvas ja meie küla sõbrad!
Saame teid rõõmustada uudisega, et lõpuks on valminud raamat, mis pajatab muuhulgas ka meie küla ajaloost. Raamatu on kokku pannud Lembit Teinbas, kes nimetab seda raamatut koduloosugemetega ajalooraamatuks. Eessõnas kirjutab autor, et Saue lugudesse süvenedes selgus, et tõe väljaselgitamiseks ja algallikate leidmiseks tuleb teha palju aeganõudvat tõsist tööd. Seda tööd ja vaeva ajaloofaktides selguse saamiseks on Lembit tõesti näinud. Lisaks on autor palunud abi Saue külas või selle ümbruses elanud inimestelt, et läbi nende mälestuste ja kirjutiste saada parem ja selgem pilt endistest aegadest.
Kõik see suur töö kokku on andnud meile raamatu, mis pakub kindlasti huvi nii tõsisele ajaloohuvilisele (raamat on varustatud viidetega algallikatele) kui ka inimesele, kellele meeldib faktide abile silme ette manada pilte endistest aegadest ning elada kaasa möödunud aegade sündmustele.
Raamat on illustreeritud huvitavate väljavõtetega ajaloo- ja perekonnaarhiividest, pildimaterjali on nii endisaegadest kui ka kaasaajast.
Seega, soovitame raamatut kõigile, kel sidemed Saue külaga või meie naaberküladega.

Olgem rõõmsad, et keegi on meie eest nii suure töö ära teinud meie kodukandi ajaloo uurimisel ning soetage endale see raamat!

Lembit Teinbas 
"Saue. Möödunud aegade kaja"

Tänassilma * Pääsküla * Kerguta-Vanamõisa * Lehmja * Üksnurme * Saku


Hetkel on raamatut võimalik soetada eksklusiivselt otse autorilt koos autogrammiga!
Kontakt: Lembit Teinbas e-mail: tlembit@gmail.com, mob. 5235484
Hind koos autogrammiga 25.- EUR

Kommentaare ei ole: