Tere armas külaline!
Oled sattunud lugema Saue küla MTÜ internetipäevikut. Siin saad tutvuda Saue küla ajalooga, meie küla inimestega, nende saavutuste ning tegemistega. Siia paneme üles ka külakoosolekute protokollid ning anname teada tulevatest külakoosolekutest ja –üritustest. Samuti toome teieni ajakirjanduses ilmunud artiklid meie küla kohta ning hoiame külarahvast kursis kõige sellega, mis seotud meie küla elu-oluga ning võib külaelanikele huvi pakkuda.
Saue küla MTÜ loodi 2007. aastal koondamaks Saku valla ääremail Saue (vahepealse nimega Kanama) külas elavaid inimesi.

Niisiis selguse huvides: alates 1. jaanuar 2014 ennistati külale SAUE nimi.



27 november 2022

Saue küla päev 2022

Head külaelanikud!

Ilmselt olete mõelnud, miks meil sel aastal külas „Saue küla suvepäeva“  ei toimunud. Oli plaan selle päeva korraldamine üle anda uutele energilistele tegijatele, aga sel suvel see veel ei õnnestunud. Loodame, et uuel aastal siiski suvine külapäev toimub juba uute tegijate visiooni järgi!  

Kuna varsti on käes jõuluaeg, siis oleks tore enne pühademelu kogu külarahvaga veel korraks kokku saada ja teeme seekord nii, et Saue küla (suve)päev toimub veidi teises formaadis.

Me oleme kõik sel aastal valutanud südant Ukraina pärast. Ja seepärast oleme kutsunud külla ühe omal alal tunnustatud Ukraina mehe, kes elab juba aastaid Eestis ning kellel on lähedane side ka meie külaga. Tegemist on ooperilauljaga, kelle võimas hääl on kõlanud nii meie külas kui ka üle maailma suurtes ooperimajades.

See mees on Pavlo Balakin. Kuna ooperisolist peab oma instrumenti - lauluhäält – väga hoidma, siis loomulikult ei saa me teda kutsuda talvel külaplatsile laulma. Seetõttu oleme kutsunud Pavlo meile külla hoopis Saku gümnaasiumi saali. Seal on ka klaver, millel saadab lauljat pianist Piia Paemurru.

Ja nagu ikka, muusika vahele küsin temalt küsimusi ja kui huvi, siis saate ka ise Pavlole küsimusi esitada. Juttu ajame ikka eesti keeles. Pärast kontserti saame ehk ka paar sõna omavahel juttu puhuda ja piparkooke süüa.

Kuna sel pühapäeval on 1. advent ja algamas jõuluaeg, siis saab peale koosviibimist suunduda gümnaasiumaja ette, kus kell 17:00 algavad advenditule pidustused.    

Seega, ees on ootamas üks hoopis teistmoodi kontserdielamus. Loodame, et leiate aega seda koos perega nautima tulla! Võite ka sõbrad kaasa võtta!  

 

Ilusat advendiaega soovides,

Saue külavanem Ülar perega 


Pilte tänaselt kontserdilt. Täname väga muusikuid ja külaelanikke, kes kontserdile tulid. 💓







 




Kommentaare ei ole: